Toplui Uplace verbaasd en verontwaardigd over protest

10/11/11 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:51

Bron: Trends

De Uplace-top heeft scherp gereageerd op de kritiek van de voorbije weken op de bouwplannen van het nieuwe winkel- en belevingscomplex in Machelen.

Toplui Uplace verbaasd en verontwaardigd over protest

De Uplace-top heeft op een persconferentie scherp gereageerd op de kritiek van de voorbije dagen en weken op de bouwplannen van het nieuwe winkel- en belevingscomplex in Machelen. "Alle belanghebbenden zijn uitvoerig gehoord".

Uplace ijvert al jaren voor de bouw van het commerciële complex in de Kanaalzone van Machelen, net naast de oude Renaultfabrieken. Sinds vorige week zijn zowat alle vergunningen binnen, maar is alsnog een storm van kritiek opgestoken. De steden Leuven en Vilvoorde, het Brussels gewest en ondernemersorganisatie Unizo haalden uit naar het project, net als politieke partijen Groen! en SP.A.

De Uplace-top toonde zich donderdag "verbijsterd" door al die tegenwind, vooral omdat zowat alle juridische en vergunningsprocedures intussen al doorworsteld zijn.

"Alle belanghebbenden hebben hun inzeg gehad en alle voor- en nadelen zijn afgewogen, waarna op meerdere overheidsniveau's beslissingen genomen zijn", benadrukte CEO Jan Van Lancker. De gevraagde bijsturingen die daaruit voortkwamen, onder meer op vlak van mobiliteit, zijn intussen ook in de plannen verwerkt.

Concreet zette zowel de vorige als de huidige Vlaamse regering het licht op groen. Van Lancker: "CD&V, SP.A, Open VLD en N-VA schaarden zich er dus allemaal achter". Via het Nationaal Sociaal Economisch Comité voor de Distributie stemden bovendien ook Unizo, het Nationaal Syndicaat voor Zelfstandigen, het Brussels Gewest en de stad Vilvoorde in met de plannen.

In totaal is het project 8 keer "aan de burger voorgelegd", hebben 18 instanties een advies uitgebracht en zijn de resultaten van al die "democratische procedures" opgenomen en verwerkt in de uiteindelijke plannen, beklemtoonde Uplace nog.

"En toch worden we nu met een aantal potentaten geconfronteerd die denken dat ze boven de wet staan", besloot voorzitter Bart Verhaeghe moegetergd. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners