Sociale huisvestingsmaatschappijen anticiperen op Brussel-akkoord

06/10/11 om 17:25 - Bijgewerkt om 17:24

Bron: Trends

De Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en de 33 openbare vastgoedmaatschappijen (OVM) in Brussel hebben een beheersovereenkomst afgesloten die voorziet in een versnelling van de investeringen in bouw en renovatie en in een nauwere samenwerking.

Sociale huisvestingsmaatschappijen anticiperen op Brussel-akkoord

© belga

Met die nauwere samenwerking loopt de overeenkomst vooruit op het akkoord dat de federale onderhandelaars recent hebben bereikt over de vereenvoudiging van de Brusselse instellingen.

De nieuwe beheersovereenkomst werd voorgesteld door Brussels staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis en door de betrokken huisvestingsorganisaties.

De nieuwe overeenkomst bevat ook ingrepen om de sociale woningen energiezuiniger te maken en zo de energiefactuur voor de bewoners te verlagen.

Om investeringen sneller om te zetten in realisaties op het terrein worden er strikte termijnen ingevoerd. Zo mag er maximum vier jaar tijd zitten tussen de voorbereiding van een project en de effectieve start van de werf.

Zonder de uitwerking van het politieke akkoord rond de vermindering van het aantal huisvestingsmaatschappijen in Brussel af te wachten, is er in de overeenkomst afgesproken dat de openbare vastgoedmaatschappijen die de sociale woningen beheren in de hoofdstad nauwer gaan samenwerken door onder meer gebruik te maken van gemeenschappelijke middelen en diensten.

Daarnaast zullen hun financiën gecentraliseerd worden bij de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners