Schouppe richt fonds op voor afgerukte dakpannen

17/05/10 om 13:26 - Bijgewerkt om 13:26

Bron: Trends

Aftredend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) heeft een akkoord met de luchthavenautoriteiten bereikt. Er komt een zogenaamd Vortexbeveiligingsfonds, waarmee kapotte daken hersteld kunnen worden. Dat melden De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

Schouppe richt fonds op voor afgerukte dakpannen

© belga

Buurtbewoners van de luchthaven in Zaventem klagen er al jaren over: telkens er een vliegtuig iets te snel over hun huis raast, moeten hun dakpannen eraan geloven.

Tot vandaag moeten de gedupeerden de vaak aanzienlijke herstellingskosten zelf betalen. De afgelopen tien jaar alleen al werden er in de buurt van de luchthaven 299 daken beschadigd. Niet minder dan 36 daken moesten al vijf keer worden hersteld.

Om de herstellingswerken te financieren, komt er nu een toeslag op de landingsrechten, waarbij de zwaarste vliegtuigen het meest moeten afdokken. Op die manier zullen de komende drie jaar al veertig daken "definitief" hersteld worden: de dakpannen zullen letterlijk vastgenageld worden.

Eens het dak wordt vastgenageld, kun je niet meer rekenen op schadeclaims. Ook niet als de pannen in het rond vliegen, melden beide kranten nog.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners