Regering ondertekent contract voor bouw gevangenis Leuze-en-Hainaut

14/07/11 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:27

Bron: Trends

Minister van Financiën Didier Reynders (MR), zijn collega van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) en het consortium Future Prisons hebben donderdag het contract ondertekend voor de bouw, financiering en onderhoud van een nieuwe gevangenis in Leuze-en-Hainaut.

Regering ondertekent contract voor bouw gevangenis Leuze-en-Hainaut

© Belga

De bouw van een gevangenis in Leuze-en-Hainaut kadert in de inspanningen van de federale regering om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken. Ook in Beveren, Dendermonde en Marche-en-Famenne komen nieuwe gebouwen.

De gevangenis in Leuze-en-Hainaut zou eind 2013 klaar moeten zijn. Het gebouw krijgt een capaciteit van 312 plaatsen. De gevangenissen worden gebouwd via zogenaamde DBFM-contracten (Design, Build, Finance and Maintain). Dat betekent dat aangeduide consortia als Future Prisons niet alleen de nieuwe penitentiaire instellingen bouwen, maar ook instaan voor het beheer ervan.

De Regie der Gebouwen betaalt gedurende 25 jaar een som aan het consortium. Aan het einde van het contract verwerft de federale staat de gevangenis.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners