Recordaantal vergunningen voor renovaties

© belga

De Belg heeft nooit eerder zo veel gerenoveerdals in 2010. Vorig jaar werden meer dan 29.000 vergunningen afgeleverd voor de renovatie van huizen en appartementen. Dat is een record, meldt de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de federale overheidsdienst Economie maandag.

Er werden in 2010 in totaal 29.086 bouwvergunningen afgeleverd voor renovaties van woongebouwen. Dat is 5 procent meer dan in 2009, toen er 27.669 renovaties vergund werden.

Volgens de federale overheidsdienst is de stijging een gevolg van het verlaagde btw-tarief van 6 procent (in plaats van 21 procent) voor de renovatie en verbouwingen van woningen ouder dan vijf jaar. Dat verlaagde tarief geldt sinds 2000 en onlangs werd beslist dat de btw-verlaging definitief wordt, luidt het in een persbericht.

Het is het vierde jaar op rij dat er meer bouwvergunningen afgeleverd worden voor renovaties van woongebouwen dan voor nieuwe woongebouwen. Overigens is niet voor alle renovaties een bouwvergunning vereist.

Er werden in 2010 bovendien 5.280 vergunningen afgeleverd voor renovaties van niet-woongebouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content