Prins Filip opent Russsische bouwsalon MosBuild

© belga

Prins Filip heeft dinsdag in Moskou in aanwezigheid van verschillende Russische hoogwaardigheidsbekleders het jaarlijkse bouw- en binnenhuissalon MosBuild geopend.

Sinds een decennium tekenen ook verschillende Belgische bouwbedrijven present op het evenement, dat van 5 tot 8 april plaatsvindt en 2.000 exposanten uit een vijftigtal landen, waaronder 19 uit België, telt.

Sinds de val van het communisme is de Russische economie en koopkracht toegenomen, waardoor de bouwsector één van de belangrijkste sectoren van Rusland geworden is. De Belgische bedrijven hopen een deel van deze markt in de wacht te slepen.

In zijn toespraak wees prins Filip er op dat de verlichting van het Rode Plein door Belgische bedrijven wordt verzorgd en dat de ramen van het nieuwe zakencentrum in Moskou van Belgische makelij zijn.

Vooral in de woningbouw, goed voor driekwart van de bouwactiviteit, lijken er kansen te zijn. Volgens de Russische minister van regionale ontwikkeling is de helft van de appartementsgebouwen aan een totale renovatie toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content