Prijs goedkoopste woningen stijgt het meest in Brugge

© belga

De prijs voor een woning uit de goedkoopste klasse in Brugge kende tussen 2005 en 2009 procentueel de hoogste prijsstijging. Dat blijkt uit een onderzoek van de Brugse schepen voor Woonbeleid Mercedes Van Volcem (Open Vld) in samenwerking met het studiebureau Adprimum.

Uit de studie blijkt ook nog dat de prijs van de duurste woningen procentueel maar half zo snel steeg. De gemiddelde prijzen voor woningen, appartementen en villa’s daalden in 2009 licht.

Voor de goedkoopste woningen in Brugge werd tussen 2005 en 2009 40 procent meer betaald. In 2009 werd voor een dergelijke woning ongeveer 125.000 euro neergeteld. In de duurste klasse steeg de prijs met 20 procent tot ongeveer 300.000 euro.

Bij de appartementen deed zich een gelijkaardige tendens voor. Bij de verkoop van villa’s en landhuizen is het verschil nog groter. De goedkoopste stegen met 35 procent, de duurste met 15 procent. De schaarse bouwgrond in Brugge steeg in dezelfde periode met 50 tot 60 procent tot ongeveer 300 euro per vierkante meter.

Brugge is een relatief dure stad om te wonen. De prijzen liggen er hoger dan het gemiddelde in Vlaanderen. De lichte daling van de gemiddelde prijs in 2009 is volgens schepen Van Volcem meegenomen, maar ze zal de stadsvlucht van de dertiger uit Brugge niet afremmen of omkeren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content