Parkings in Antwerpse en Brusselse zakenwijken duurste ter wereld

26/07/11 om 17:15 - Bijgewerkt om 17:15

Bron: Trends

De overdekte en ondergrondse parkings in de Brusselse en Antwerpse zakenwijk behoren tot de dertig duurste ter wereld. Dat blijkt uit een jaarlijks onderzoek van vastgoedgroep Colliers International.

Parkings in Antwerpse en Brusselse zakenwijken duurste ter wereld

© belga

De Belgische hoofdstad staat met 257 euro per maand op de 28e plaats, Antwerpen volgt direct daarna op de 29e plaats met 247 euro per maand.

Het onderzoek van Colliers International bestrijkt overdekte en ondergrondse parkings in 156 centraal gelegen zakenwijken over de hele wereld. De parkeertarieven voor één dag en voor één maand werden onder de loep genomen.

Antwerpen en Brussel haalden de top dertig van duurste zakenwijken ter wereld om de wagen een maand lang te parkeren. Parkeren in beide steden is namelijk duurder dan in Parijs (223 euro), Madrid (222 euro), Praag (218 euro) of Shanghai (202 euro).

Wie zijn wagen een maand lang in Londen achterlaat, betaalt dan weer het meeste geld. In Londen City kost dat 747 euro, in de wijk West End is dat 700 euro.

Een top vijftig van de duurste steden om de wagen een dagje te parkeren, heeft geen Belgische inbreng. Oslo voert de ranglijst aan met 61 euro per dag, Milaan en Utrecht sluiten de top vijftig met 17,8 euro per dag. Ter vergelijking: in Brussel en Antwerpen is dat 15,7 euro. De wagen een dagje achterlaten in het Indonesische Jakarta is met 63 eurocent per dag het goedkoopst.

(belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners