Open Vld vraagt tijdelijke huurcontracten in sociale huisvesting

02/02/11 om 19:21 - Bijgewerkt om 19:21

Bron: Trends

Open Vld pleit ervoor om een systeem van tijdelijke huurcontracten in te voeren in de sociale huisvesting. Dat zou sociale huurders met een te hoog inkomen moeten stimuleren om niet eeuwig in de sociale huisvesting te blijven hangen.

Open Vld vraagt tijdelijke huurcontracten in sociale huisvesting

© belga

Momenteel staan meer dan 60.000 mensen in Vlaanderen op een wachtlijst voor een sociale huurwoning. Hoewel de overheid stelselmatig sociale woningen bijbouwt, neemt de lengte van die wachtlijst niet of nauwelijks af. Slechts vier procent van de sociale huurders verlaat de sociale huisvesting om een eigen woning te kopen of op de private markt te huren.

Vlaams parlementslid Mercedes Van Volcem pleit voor maatregelen die de doorstroming in de sociale huisvesting verhogen. Financieel sterkere sociale huurders moeten aangemoedigd worden om door te stromen naar de private huurmarkt of om, met de hulp van een sociale lening, een woning te kopen.

De liberalen pleiten er bovendien voor om nieuwe huurcontracten in de sociale huisvesting tijdelijk te maken, met een herziening na drie, zes en negen jaar. In Wallonië heeft de bevoegde Ecolo-minister Jean-Marc Nollet onlangs een gelijkaardig systeem ingevoerd.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners