Office des Propriétaires neemt vastgoeddiensten van Optima over

Optima Global Estate in Gent © belga
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Het Brusselse Office des Propriétaires (OP) wil de vastgoeddienstentak van Optima Global Estate (OGE) overnemen.

Het gaat om Estia bvba (syndicus van gebouwen), Estia Facility Services bvba (onderhoud van gebouwen) en Property Management (huurovereenkomstenbeheer). “In die niches worden we dan het nummer één in België”, zegt algemeen directeur Vincent Pinte. “De vastgoedportefeuille nemen we niet over, zoals men verkeerdelijk zou kunnen concluderen uit recente mediaberichten.”

De onderhandelingen lopen al sinds januari en worden wellicht in september afgesloten. Een overnameprijs is niet bekend. Zoals gezegd blijft het hoofdbestanddeel, de gebouwen (7,2 miljoen euro volgens de recente jaarrekening) en de participaties (7,5 miljoen), bij Optima.

OP focust op beheer en onderhoud van vastgoed voor derden. Het verdubbelt door deze deal zijn omzet tot 6 miljoen euro. De beheerde portefeuille zal van 2000 naar 6000 overeenkomsten stijgen. Het aantal appartementen in beheer als syndicus zal stijgen van 6000 naar 11.000.

In 1875 richtte Franz Dewies het bedrijf op. Het groeide begin vorige eeuw uit tot de belangrijkste makelaar in het land. Het telde naast de koninklijke ook heel wat andere adellijke families onder haar klanten. Na het pensioen van Franz Dewies kwam het bedrijf in handen van onder meer de families Jourdain (La Libre Belgique) en Van Liedekerke. Sinds 1990 namen opeenvolgend Cobepa, Stéphan Jourdain, Vendôme Group (familie Blaton) en Jean-Paul van der Rest de touwtjes in handen.

Vorig jaar nam Guillaume Pinte het roer over. “Vandaag zijn we vooral sterk in Brussel en Wallonië”, zegt zijn broer Vincent Pinte. ” Nu worden we, zoals het onze bedoeling was vanaf vorig jaar, het nummer een in heel het land. Door de sterke equipe die we van OGE overnemen zal de zetel in Gent ten volle de Vlaamse markt kunnen bespelen. Onze nieuwe Vlaamse klanten kunnen dus gerust zijn dat de continuïteit van de dienstverlening gegarandeerd blijft.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content