‘Nog plaats voor drie of vier shoppingcentra in het Brusselse’

© TR
Laurenz Verledens vastgoedexpert bij Trends

Het groen licht van de Vlaamse regering voor Uplace heeft geen enkele invloed op het project van Unibail-Rodamco op de Heizel. “We hebben in onze marktstudies altijd rekening gehouden met de komst van Uplace”, zegt directeur strategie en innovatie Michel Dessolain in een gesprek met Trends.

Door een zeer restrictief beleid heeft België de shoppingcentra van de nieuwste generatie misgelopen”, zegt Michel Dessolain, die ook bevestigt dat Mall of Europe definitief de commerciële naam wordt van het Brusselse winkelcentrum. Die achterstand biedt nu echter kansen, meent Dessolain. “Met Mall of Europe en misschien ook met Uplace zal België aan de top staan in Europa. De nieuwste tendensen zullen hier te zien zijn.”

Het consortium van Unibail-Rodamco en BESIX en CFE kwam in april 2014 als winnaar uit de bus voor de ontwikkeling van het gemengde project NEO 1. Het totale programma met kantoren, wooneenheden, een rusthuis en twee kinderdagverblijven wordt ontwikkeld onder de naam Europea. Unibail-Rodamco neemt de ontwikkeling van het commerciële gedeelte voor zijn rekening. Dat omvat 72.000 vierkante meter winkelruimte, 9000 vierkante meter voor horeca en iets meer dan 20.000 vierkante meter vrijetijdsruimte met onder meer een Spirouland en een bioscoop.

Michel Dessolain ziet geen graten in het fiat voor concurrent Uplace. “Wij gaan af op onze marktstudies. En in onze marktstudies hebben we altijd rekening gehouden met Docks Bruxsel en met Uplace. De dichtheid van shoppingcentra in Brussel is een van de laagste van Europa. We ontwikkelen vandaag de Mall of Scandinavia in Stockholm. Die stad heeft zeventien shoppingcentra van meer dan 50.000 vierkante meter. In Brussel heb je vandaag City2, Westland, Woluwe en eventueel ook Basilix. En dan heb je het zowat gehad. Er is nog plaats voor op zijn minst drie of vier shoppingcentra in het Brusselse. Zonder probleem.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content