Nieuw bedrijvenpark in Geel biedt ruimte aan 46 kmo's

15/04/10 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Bron: Trends

In Geel Winkelom wordt volop gebouwd aan een groots kmo-project. Bedrijvenpark "Grote Neet" biedt ruimte aan een 46-tal kmo's, kleine zelfstandigen en ambachtelijke bedrijven. Dat kan bij een volledige bezetting een 400-tal werkplaatsen opleveren. Duurzaamheid staat centraal in dit project, benadrukt bouwheer Frédéric Robberechts.

Nieuw bedrijvenpark in Geel biedt ruimte aan 46 kmo's

© belga

Het bedrijvenpark omvat een kmo-complex aan de straatkant van 3.500 m2 en vier aparte kmo-gebouwen van elk 2.800 m2. In september 2010 moeten de eerste 26 units klaar zijn. "In totaal bieden we 46 ruimtes te koop en te huur aan", zegt Frédéric Robberechts, gedelegeerd bestuurder van nv Jefrema en bouwheer van dit ambitieuze project. "Nu al werd er ruim 4.000 m2 van de 15.000 m2 verkocht. Stilaan ontpopt 'Grote Neet' zich tot een zone van bedrijven in de sector meubilair, bouw en inrichting."

Daarnaast laat de 'Grote Neet' zich opmerken met een gepland

fotovoltaïsch-park van 15.000 m2 op het dak van de verschillende gebouwen. Dat is meteen de grootste PV-installatie in de regio Geel. "Deze zonnepanelen moeten op termijn 700 kWh opbrengen. Goed voor de energievoorziening van 225 gezinnen.

Maar ook bij de bouw werd maximaal rekening gehouden met duurzame bouwtechnieken en een laag energieverbruik. De betonconstructie zal bovendien de levensduur van het gebouw aanzienlijk verlengen", besluit Robberechts.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners