Negatief advies voor bouwplannen GO! in Wezembeek-Oppem

27/07/11 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Bron: Trends

Het schepencollege van faciliteitengemeente Wezembeek-Oppem heeft een negatief advies verstrekt voor de bouwaanvraag die het Gemeenschapsonderwijs (GO!) indiende voor een nieuwe basisschool aan de Bergenblokstraat.

Negatief advies voor bouwplannen GO! in Wezembeek-Oppem

© belga

Na het negatief advies zal de dienst Stedebouw in Leuven de knoop moeten doorhakken. Het lijkt echter steeds onwaarschijnlijker dat de nieuwe school zoals gepland in september de deuren zal kunnen openen.

Wezembeek-Oppem telt met De Letterbijter al een Nederlandstalige gemeentelijke basisschool. In mei verklaarden minister van Onderwijs Pascal Smet en minister van Vlaamse Rand Geert Bourgeois dat "De Letterbijter, die al jarenlang strijdt om te overleven, een nieuwe school van het GO! wordt in een nieuw onderkomen".

Zowel het gemeentebestuur als de directie van de school reageerde verbaasd. Beide melden dat ze over deze beslissing niet geraadpleegd werden. Wezembeek-Oppem besliste vrij snel dat De Letterbijter naast de nieuwe GO!-school zou blijven voortbestaan als gemeenteschool.

In het kader van het openbaar onderzoek over de bouwaanvraag voor de nieuwe school liepen 50 bezwaarschriften binnen en een protestpetitie van omwonenden.

Volgens Wezembeek-Oppem dient het ruimtelijk uitvoeringsplan gewijzigd te worden om op de geplande locatie aan de Bergenblokstraat een school te kunnen bouwen. Bovendien stellen er zich problemen op vlak van mobiliteit.

Het GO! zou na het verkrijgen van de bouwaanvraag voorlopig een aantal containers willen plaatsen om de nieuwe school te huisvesten.

(belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners