Meer dan 11.000 aanvragen voor 476 betaalbare woningen in Brussel

16/02/10 om 13:33 - Bijgewerkt om 13:33

Bron: Trends

Op dit moment staan er bij de GOMB meer dan 11.000 mensen op de wachtlijst voor een betaalbare woning in Brussel, terwijl er slechts 476 beschikbaar zijn. Dat meldt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) dinsdag. Ze pleit voor meer financiële mogelijkheden voor de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij, zodat de wachtlijst sneller kan worden weggewerkt.

Meer dan 11.000 aanvragen voor 476 betaalbare woningen in Brussel

Via publiek-private samenwerking biedt de GOMB woningen aan, voornamelijk aan gezinnen met een middelgroot inkomen. Naast de 476 die nu te koop staan, worden voor dit jaar nog 198 bijkomende woningen voorzien. En eind 2008 kondigde de maatschappij al 1.700 nieuwe woningen aan tegen 2012.

De lange wachtlijst aanpakken door in verhoogd tempo woningen te bouwen, laten de huidige subsidies van de Brusselse regering volgens Debaets niet toe. Nochtans heeft Brussel nood aan inwoners met een middelgroot inkomen, stelt ze, om te komen tot een betere sociale mix en een toename van de fiscale inkomsten. Het christendemocratisch parlementslid pleit dan ook voor "meer financiële mogelijkheden en ruimte" voor de GOMB.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

TrendsInformation Services

Permanent verbonden

Permanent verbonden

Nauwelijks 20 jaar geleden verschenen de eerste pc's met internetverbinding. Vandaag ...

Onze partners