Matexi opent buitenlands filiaal in Polen

01/02/11 om 10:32 - Bijgewerkt om 10:32

Bron: Trends

De projectontwikkelaar Matexi heeft een kantoor geopend in de Poolse hoofdstad Warschau. Daarmee doet het 65-jarige bedrijf met hoofdkwartier in Waregem, zijn eerste stappen buiten België en Luxemburg.

Matexi opent buitenlands filiaal in Polen

© belga

"Het is de bedoeling om de residentiële markt in drie districten van Warschau aan te boren", zegt Marc Depraetere namens Matexi. "We hebben een grondige marktstudie gedaan in Oost-Europa en Polen kwam daar duidelijk als nummer één uit. In Warschau is er een grote vraag naar en belangstellig voor residentiële flats zoals wij die willen bouwen. Uiteraard zijn de snel groeiende economie en de jonge Poolse bevolking daar niet vreemd aan."

De projectontwikkeling zal volledig in eigen beheer gebeuren. Matexi beschikt in eigen land over een schat aan ervaring en expertise. Als er in Polen effectief gebouwd wordt, zullen lokale Poolse aannemingsbedrijven daarbij betrokken worden. In deze fase wil Matexi Polska zich toeleggen op de zoektocht naar gronden en opportuniteiten. "Wij focussen op de residentiële markt, maar ook gemengde projecten behoren tot de mogelijkheden," zegt Marc Depraetere.

Matexi Group, waarvan Matexi deel uit maakt, is met 340 medewerkers en een traditie van 65 jaar een Belgische gigant in vastgoedontwikkeling, woningbouw en investeringen. De geconsolideerde omzet bedraagt 250,9 miljoen euro. De projectontwikkelings- en bouwbedrijven waren in 2010 goed voor de oplevering van 883 wooneenheden. Als projectontwikkelaar tekende Matexi voor 377 woningen en verkocht het 691 gronden.

KC

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners