Londen Heathrow is duurste industriële locatie

16/03/10 om 10:17 - Bijgewerkt om 10:17

Bron: Trends

Uit een pas gepubliceerde studie van het toonaangevende vastgoedkantoor Cushman & Wakefield (C&W) blijkt dat Londen Heathrow de duurste locatie ter wereld is voor industrieel vastgoed.

Londen Heathrow is duurste industriële locatie

© belga

De ranglijst wordt samengesteld op basis van de zogenaamde bezettingkost (huurprijs inclusief belasting en servicekosten). Londen Heathrow bijt de spits af met een globale bezettingskost van 222,28 euro per vierkante meter per jaar. Dat is bijna een derde duurder dan de nummer twee Tokio.

Tokio (151,73 euro), Hongkong (145,89 euro), Genève (139,15 euro) en Oslo (135 euro) bezetten de tweede tot en met de vijfde plaats. Brussel staat op de 33e plaats met een bezettingkost van 59 euro. Parijs is quasi tweemaal zo duur met 115 euro per vierkante meter.

Volgens C&W zijn de prijzen voor industriële bedrijfsruimte voor het eerst in vijftien jaar gedaald (het wereldwijd gemiddelde bedroeg -5,5 procent) maar tegen het einde van het jaar stabiliseerden ze opnieuw. Voor 2010 wordt opnieuw een lichte stijging verwacht. De huurprijzen voor industriële vastgoed zijn een belangrijke indicator voor de stand van de economie.

(KC)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners