Leuven tekent beroep aan tegen bouwvergunning Uplace Machelen

03/11/11 om 16:25 - Bijgewerkt om 16:25

Bron: Trends

Leuven tekent bij de Raad van State beroep aan tegen de bouwvergunning die de Vlaamse regering afgelopen vrijdag afleverde aan projectontwikkelaar Uplace voor de realisatie van een 190.000 m2 grote werk- en ontspanningssite aan de Brusselse ring in Machelen.

Leuven tekent beroep aan tegen bouwvergunning Uplace Machelen

© belga

Radio 1 tekende in dat verband enkele verklaringen op van de Leuvense burgemeester Louis Tobback. De formele beslissing hierover wordt pas vrijdag in het schepencollege genomen.

Leuven vreest de negatieve gevolgen van dit gigantische project voor de eigen middenstand. Een kwart van de oppervlakte is immers bestemd voor "beleveniswinkels". "Wie bij zijn verstand is weet dat dit in een straal van 30 km gevolgen zal hebben. Het project zal op de Brusselse ring 4 kilometer bijkomende file veroorzaken en steden kapot maken. Ik begrijp de Vlaamse regering helemaal niet", aldus Louis Tobback.

Pikant Leuvens detail is dat Lorin Parys, chief operating officer van Uplace, die in dit dossier in de media steevast optreedt als woordvoerder, tevens voorzitter is van de Leuvense Open Vld. Ook in zijn eigen partij krijgt het project felle kritiek. Open Vld Vilvoorde liet al weten "dat door het Uplace-project de Vilvoordese wijken en handelskernen onbereikbaar dreigen te worden en hun leefbaarheid en aantrekkingskracht verliezen".

Er zullen ongetwijfeld nog anderen beroep aantekenen tegen de bouwvergunning. Zo lieten de afgelopen dagen Unizo Vlaams-Brabant en Bond Beter Leefmilieu scherpe kritiek horen op het project. Dat was in het verleden ook het geval voor de stad Vilvoorde.

De Vlaamse regering moet nog een beslissing nemen over van beroep van Uplace tegen de weigering van de milieuvergunning door de deputatie. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners