Koningin Elisabethzaal in Antwerpen krijgt facelift van 57 miljoen euro

04/08/10 om 17:30 - Bijgewerkt om 17:30

Bron: Trends

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois heeft een subsidie van 57,2 miljoen euro toegekend aan de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (vzw KMDA). Dat geld is bestemd voor de vernieuwing en modernisering van de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen.

Koningin Elisabethzaal in Antwerpen krijgt facelift van 57 miljoen euro

© belga

De Elisabethzaal, die deel uitmaakt van het zalencomplex van de Antwerpse Zoo aan het Koningin Astridplein, is vooral bekend als concert- en congreszaal. In de zaal kan een publiek van 2.000 personen terecht.

Het verbouwproject heeft tot doel de Elisabethzaal grondig te renoveren, de akoestiek en publieksbeleving ervan op een internationaal niveau te brengen, de logistieke toegang en brandveiligheid te verbeteren, het bestaande complex uit te breiden en de congresfaciliteiten aanzienlijk te verbeteren.

Na de renovatie van het zalencomplex zal het orkest de Filharmonie in de Koningin Elisabethzaal komen resideren, en wordt de administratieve en artistieke zetel er gevestigd.

Naarmate de werkzaamheden vorderen, zal een subsidiebedrag van 57,2 miljoen euro in schijven uitbetaald worden in de loop van de volgende jaren. De KMDA blijft het beheer en de exploitatie op zich nemen, zowel van de Elisabethzaal als van de aanpalende zalen.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners