Investeringen in kantoren op historisch dieptepunt

09/04/10 om 14:08 - Bijgewerkt om 14:08

Bron: Trends

De investeringen in professioneel vastgoed in Brussel raken in het eerste kwartaal van 2010 niet boven de 150 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van de vastgoedmakelaar Jones Lang LaSalle, meldt De Tijd.

Investeringen in kantoren op historisch dieptepunt

© belga

Dat er zich in het eerste kwartaal 2010 een forse terugval voor investeringen in professioneel vastgoed in België aftekent, heeft volgens de krant onder meer te maken met een verrassend sterk
vierde kwartaal van 2009. Toen werd voor 800 miljoen euro vastgoed verhandeld.

In dat laatste kwartaal werd er al rekening mee gehouden dat de investeringen in het eerste halfjaar 2010 beperkt zouden blijven. Dat het eerste kwartaal nog slechter zou zijn dan de eerste drie barslechte kwartalen van 2009 (200 à 300 miljoen euro per kwartaal), hadden echter weinigen voorspeld.

Volgens Vincent Querton, gedelegeerd bestuurder van Jones Lang LaSalle Belux, zijn de cijfers voor het voorbije kwartaal een beetje misleidend. Er is vandaag opnieuw meer belangstelling, maar het gaat allemaal trager en voorzichtiger dan vroeger", verduidelijkt hij .

Er zouden bovendien aanwijzingen zijn dat de markt langzaam herstelt. De verhuurmarkt deed het niet slecht, en de leegstand in het centrum van Brussel lijkt te stabiliseren rond 7 procent. Buiten het centrum is de leegstand gestegen tot 18 procent, in de buurt van de luchthaven zelfs tot 30 procent.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners