Hypothecair krediet blijft toenemen

09/12/10 om 13:12 - Bijgewerkt om 13:12

Bron: Trends

Er werden in november 2010 opnieuw meer hypotecaire kredietleningen toegekend én aangevraagd. Dat blijkt uit de maandelijkse barometer van de Beroepsvereniging van het Krediet.

Hypothecair krediet blijft toenemen

© belga

Uit de barometer blijkt dat in november 25 procent meer hypothecaire kredietovereenkomsten werden afgesloten in vergelijking met dezelfde maand 2009. Omgerekend In toegekend bedrag, bedraagt de stijging 28 procent.

In vergelijking met november 2008, toen de financiële crisis in alle hevigheid toesloeg, werden er 70 procent meer nieuwe contracten afgesloten en ligt ook het bedrag 70 procent hoger.

Ook de aanvragen voor hypothecaire kredieten blijven in november hoge toppen scheren. Het aantal kredietaanvragen ligt 50 procent hoger dan een jaar geleden, en 120 procent hoger dan twee jaar geleden. Omgerekend in bedrag is er een stijging met 47 procent tegenover november 2009.

De toename van het aantal kredieten valt samen met het stijgend consumentenvertrouwen. De vertrouwensindicator van de NBB bevindt zich vandaag op het peil van halfweg 2007.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners