Huursubsidie voor wie vijf jaar wacht op sociale woning

27/05/11 om 17:21 - Bijgewerkt om 17:21

Bron: Trends

Mensen met een zeer laag inkomen die vijf jaar of langer moeten wachten op een sociale woning krijgen vanaf 2012 een huursubsidie, waarmee ze meer kans maken om op de private huurmarkt een degelijke woning te vinden. Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.

Huursubsidie voor wie vijf jaar wacht op sociale woning

© belga

Minister van Wonen Freya Van den Bossche (sp.a) denkt er vijf- tot zevenduizend gezinnen mee te helpen. In Vlaanderen staan tienduizenden mensen op een wachtlijst voor een sociale woning. Zij zijn aangewezen op de duurdere private huurmarkt. Daar kost een woning huren al snel 500 euro per maand. Gezinnen met kinderen die meer plaats nodig hebben, betalen er nog meer.

Kandidaten voor een sociale woning met een erg laag inkomen die al vijf jaar op een wachtlijst staan, krijgen vanaf volgend jaar een extra duwtje: een premie van 120 euro. Per kind komt er 20 euro bij.

De premie bedraagt maximum een derde van de huurprijs. Minister Van den Bossche maakt voor volgend jaar 12 miljoen euro vrij voor de maatregel. Naast de huurpremie werkt de minister ook aan een uitbreiding van het stelsel van sociale verhuurkantoren en aan een verzekering gewaarborgd wonen voor huurders.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners