Hoofdzetel Financiën in Deense handen

13/05/14 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:09

Bron: Trends

Cofinimmo heeft voor 475 miljoen euro het North Galaxy-gebouw, de hoofdzetel van de FOD Financiën, verkocht aan een Deens pensioenfonds.

Hoofdzetel Financiën in Deense handen

© www.detiffe.com

Koper van het gebouw in de Brusselse Noordwijk is ATP, het belangrijkste pensioenfonds van Denemarken. Dat krijgt 90 procent in handen. AXA Belgium koopt de resterende 10 procent. De vastgoedtransactie is de belangrijkse op de Brusselse kantorenmarkt voor één enkel gebouw.

Het North Galaxy-gebouw dateert uit 2005 en werd toen door Cofinimmo verworven voor 390 miljoen euro. Regie der Gebouwen huurt het gebouw nog tot 2031. De lopende jaarlijkse huurprijs bedraagt 26,8 miljoen euro (€ 229/m² kantoren), waardoor het bedrag van 475 miljoen euro een bruto huurrendement van 5,64 procent vertegenwoordigt.

Cofinimmo realiseert wel een boekhoudkundige minwaarde van 25 miljoen euro op de transactie. Door de transactie daalt het kantorenaandeel in de portefeuille van de vastgoedinvesteerder tot 41,7 procent. Cofinimmo wil dat terugbrengen tot 40 procent. Het bedrijf wil al een tijd minder kantoren in de portefeuille, om meer te kunnen investeren in zorgvastgoed en vastgoed voor distributienetten. (Belga/BO/LV)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners