Hongkong duurste kantoorstad van de wereld

18/02/11 om 11:28 - Bijgewerkt om 11:28

Bron: Trends

Hongkong is de duurste kantoorstad van de wereld, staat in een studie van vastgoedhuis Cushman & Wakefield.

Hongkong duurste kantoorstad van de wereld

© belga

De Chinese havenstad stoot Tokio van de troon. In de top 5 neemt Tokio nu de tweede plaats in, gevolgd door Londen, Rio de Janeiro en New York. Brussel staat op de 30ste plaats.

Volgens de studie bleven de kantoorprijzen in onze hoofdstad uitermate stabiel, wat Brussel tot een vrij aantrekkelijke locatie maakt. Antoine Brusselmans van Cushman & Wakefield België verwacht "omvangrijke transacties" in 2011.

In Hongkong - waar de huurprijzen in 2009 nog een flinke dip kenden - bedroegen de gemiddelde prijsstijgingen voor kantoren ruim 50% in 2010, en bedragen nu 1931 euro bezettingskost per vierkante meter.

De Aziatische en Zuid-Amerikaanse kantorenmarkt kenden een opstoot van prijzen. Uitschieter was Rio de Janeiro dat van plaats 13 (2009) oprukt naar de top vijf. Een kantoor in Rio de Janeiro is per vierkante meter (965 euro) duurder dan New York (920 euro), Moskou (868 euro) of Parijs (835 euro). Brussel klokt af op een bezettingkost van 410 euro per vierkante meter. In alle grote Europese steden bleven de prijzen vrij stabiel.

KC

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners