Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

30/03/17 om 13:23 - Bijgewerkt om 13:34

De belangrijkste twee beheerders van winkelvastgoed in ons land bundelen hun krachten. AG Real Estate stoot de beheeractiviteiten voor winkelvastgoed van derden af, maar zal voortaan wel instaan voor de uitbating van de eigen retailportefeuille.

Group Hugo Ceusters-SCMS koopt vastgoedbeheerder Devimo Consult

Ingrid Ceusters © Franky Verdickt

Het was al langer bekend dat Devimo Consult, een dochteronderneming van AG Real Estate, te koop stond. Vandaag kwam er duidelijkheid voor de medewerkers van Devimo Consult: de koper is de vastgoedadviseur Group Hugo Ceusters-SCMS, de grootste concurrent van Devimo. De samengevoegde groep wordt de onbetwiste leider op de Belgische markt van winkelvastgoedbeheer.

Group Hugo Ceusters-SCMS heeft twaalf shoppingcentra en zeventien retailparken in beheer, waaronder Wijnegem Shopping Center, Les Grands Prés in Bergen en K in Kortrijk. Met de aankoop van Devimo Consult komen er zes shoppingcentra, zestien retailparken en een tweehonderdtal winkelpanden bij. Het gaat onder meer om Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas, Galerie Toison d'Or in Brussel, Belval Plaza in het Groot-Hertogdom-Luxemburg en het zopas geopende Rive Gauche in Charleroi.

Brusselse aanwezigheid

Ingrid Ceusters, de CEO van Group Hugo Ceusters-SCMS, noemt de overname "een logische stap". Group Hugo Ceusters-SCMS wil met de overname de expertise uitbreiden en zowel in Franstalig België als internationaal groeien. Tegelijkertijd klinkt het dat Devimo Consult en Group Hugo Ceusters-SCMS autonoom zullen blijven functioneren. "We gaan niet veranderen om te veranderen", zegt Ingrid Ceusters. "Continuïteit, zowel voor de klanten als de medewerkers, is het ordewoord."

De maatschappelijke zetel van Devimo blijft in Brussel (Evere), net als de medewerkers verbonden aan de opdrachten. De huidige CEO Pierre-Yves Bolus verlaat het bedrijf wel op 31 maart. Hij wordt opgevolgd door Micheline De Munck, die haar sporen verdiende bij de vastgoedbeheerder Sogesmaint-CBRE.

Group Hugo Ceusters-SCMS heeft zijn hoofdzetel in Antwerpen en vestigingen in Gent, Hasselt en Brussel (Louizalaan). Of de vestiging van Devimo ook de Brusselse zetel wordt voor andere Ceusters-activiteiten, zoals makelaardij en investeringsadvies, laat Ingrid Ceusters nog in het midden. "Dat is nu niet aan de orde", zegt ze. "Maar de overname past wel in onze strategie om uitdrukkelijker aanwezig te zijn in Brussel en in het zuiden van het land." De overname wordt afgerond in de loop van mei 2017. De partijen maken geen overnameprijs bekend.

De verkopende partij, AG Real Estate, heeft de eigen winkelcentra uit de deal gehaald. AG Real Estate is eigenaar van zeven shoppingcentra, waaronder City 2, Westland, The Mint, Gent Zuid en Galeries Saint Lambert. Met deze transactie integreert AG Real Estate het beheer van die portefeuille in de bestaande retailactiviteiten van de groep. "Door de expertise structureel te delen, creëren we toegevoegde waarde voor alle stakeholders rond onze shoppings", stelt CEO Serge Fautré.

AG Real Estate is een volle dochteronderneming van AG Insurance. Het beheert, voor eigen rekening en voor rekening van derden, een vastgoedportefeuille van ongeveer6,5 miljard euro.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners