'Goed jaar voor Belgische markt van logistiek en semi-industrieel vastgoed'

21/09/11 om 18:05 - Bijgewerkt om 18:05

Bron: Trends

De markt van het logistiek en semi-industrieel vastgoed in België beleeft een goed jaar, blijkt uit een overzicht van marktleider Jones Lang LaSalle (JLL).

'Goed jaar voor Belgische markt van logistiek en semi-industrieel vastgoed'

© belga

De groeicijfers zijn wel in belangrijke mate te danken aan een sterk eerste halfjaar. Sinds de zomer is de activiteit teruggevallen, als gevolg van de toenemende economische onzekerheid. Ook voor volgend jaar blijft de toestand onzeker, waarschuwt de vastgoedadviseur.

De opname op de logistieke en semi-industriële markt lag tot september op 1,14 miljoen vierkante meter. Dat cijfer is nu al hoger dan het "catastrofaal slechte 2010". Vooral logistiek vastgoed was weer in trek, met meer dan een verdubbeling tegenover vorig jaar.

De verwachting voor heel 2011 bedraagt een opname van 1,4 miljoen m2. "Hiermee komen we opnieuw op het gezonde niveau van de pre-boomperiode", aldus Walter Goossens, hoofd van de industriële activiteit bij Jones Lang LaSalle.

Enkele van de grootste logistieke transacties waren de Opel-site door Schelde-Natie in Antwerpen, het Zwaaidok in Oostende door Verhelst Logistics en in de semi-industriële kmo-markt, Lock'o & Jost in Herstal of Newplast Recycling in Doornik.

In het derde kwartaal kromp de activiteit, maar Goossens verwacht dat een deel nog kan worden goedgemaakt door enkele grote transacties. Voor volgend jaar blijft de toestand onzeker. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners