'Forse toename vastgoedtransacties tijdens zomermaanden'

28/08/12 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

Bron: Trends

Hoewel de zomermaanden traditioneel een kalme periode vormen voor de vastgoedsector, blijkt de zomer van 2012 een uitzondering op de regel. Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat bij de voorstelling van de Trends Vastgoedgids 2012.

De Federatie stelde vooral in juli een aanzienlijke toename van het aantal vastgoedtransacties vast, maar ook in augustus lag het aantal hoog.

"In de twee zomermaanden bedroeg de stijging 12 procent", aldus Bart van Opstal, notaris en woordvoerder van de federatie.

Wat de prijzen betreft stellen de notarissen voor juli en augustus een "algemene stabilisatie vast van de vastgoedprijzen in België".

De woningprijzen stegen met 0,7 procent in Vlaanderen en met 0,5 procent in Wallonië. In Brussel was er een daling met 0,6 procent. Het nationale gemiddelde komt daarmee uit op een stijging met 0,5 procent. Een zelfde tendens werd in de zomer vastgesteld voor de prijzen van appartementen, met een toename van 0,6 procent in Vlaanderen, met 1,4 procent in Wallonië en met 1,1 procent in Brussel, goed voor een nationaal gemiddelde van 0,7 procent.

Volgens de notarissen is de ongewone stijging van het aantal vastgoedtransacties deze zomer te danken aan een stabilisering van de prijzen, historisch lage rentetarieven en een duidelijke interesse bij investeerders voor de vastgoedsector. (Belga/BO)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners