Europese retailers optimistisch voor 2011

18/11/10 om 14:56 - Bijgewerkt om 14:56

Bron: Trends

De Europese retailers zien 2011 optimistisch tegemoet. Dat blijkt uit de studie How Active are Retailers in EMEA van de internationale vastgoedconsultant CB Richard Ellis (CBRE).

Europese retailers optimistisch voor 2011

© belga

Meer dan de helft van de 211 ondervraagde internationale winkelketens heeft plannen om minstens tien winkels te openen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

De textielketens vertoonden de belangrijkste stijging van het aantal verwachte winkelopeningen. 28 procent van die retailers zal in 2011 dertig of meer winkels openen. Voor 2010 was dat slechts 16 procent.

Duitsland staat - niet onverwacht rekening houdend met het forse economische herstel - op plaats één in de rangschikking van populairste expansiebestemmingen. Maar liefst 41 procent van de ondervraagde winkelketens kijkt naar Duistland voor verdere expansie in 2011.

Polen staat op de tweede plaats, wat volgens CBRE de gestegen en hernieuwde interesse vanwege retailers voor de groeilanden aantoont. Frankrijk vervolledigt de top-3. België staat op de tiende plaats net voor Nederland.

LV

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners