Energiezuinig bouwen dankzij www.IedereenBen.be

06/10/14 om 12:17 - Bijgewerkt om 16:39

Bron: Trends

Op de website www.IedereenBen.be kunnen kandidaat-bouwers voortaan tips vinden om energiezuinig te bouwen.

Energiezuinig bouwen dankzij www.IedereenBen.be

© REUTERS

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn, maar wie nu al energiezuinig bouwt geniet van een aanzienlijke financiële ondersteuning, klinkt het in een persbericht.

Bouwen volgens de BEN-norm wordt vanaf 2021 de standaard voor nieuwbouwwoningen in heel Europa. Het bijzondere aan BEN-woningen is dat ze erg weinig energie verbruiken voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De energie die nog nodig is, wordt hoofdzakelijk gehaald uit groene energiebronnen. De BEN-norm wordt momenteel al behaald door één op de 25 nieuwe woningen.

Mensen die vandaag al Bijna-EnergieNeutraal bouwen genieten, naast een lagere energiefactuur, van financiële ondersteuning: een eenmalige premie van 2.300 euro via de netbeheerder en vijf jaar lang 100 procent korting op de onroerende voorheffing.

Bovendien bieden al twee banken een voordelig BEN-krediet aan; nog twee banken hebben de intentie om dit ook te doen.

Op de nieuwe website www.IedereenBen.be loodst coach Ben kandidaat-bouwers door de verschillende stappen om hun woning BEN te maken: van "dak en vloer", over "buitenmuren", "glas, ramen en deuren" en "ventilatie" tot "verwarming en hernieuwbare energie". (Belga/NS)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info