Docks Bruxsel opent in oktober 2016

14/10/14 om 16:33 - Bijgewerkt om 16:33

De projectontwikkelaar Equilis meldt dat de werken voor het shoppingcenter Docks Bruxsel op schema zitten voor een opening op 20 oktober 2016. Bijna twee derde van de winkelruimte is al verhuurd.

Docks Bruxsel opent in oktober 2016

© TR

Ongeveer een geleden startte Equilis aan de Brussels kanaaloevers met de voorbereidende werken voor het shoppingcenter Docks Bruxsel. Inmiddels zijn het saneren, het puin ruimen en de grondwerken achter de rug en wordt het geraamte van het eerste gebouw zichtbaar.

Ook bij de commercialisering boekt Equilis vooruitgang. Het heeft 46 ondertekende contracten, goed voor 62 procent van de totale oppervlakte (49.000 m2).

Bij de huurders zitten enkele grote namen uit de distributiesector zoals Media Markt, H&M, Michael Kors, Sequoia, River Woods, Superdry en One Step. Belga Films zal er een bioscoopcomplex met acht zalen (samen goed voor 1000 zitjes) uitbaten. Er komt ook een 'indoorvrijetijdspark', een polyvalente zaal met 1500 zitplaatsen voor culturele manifestaties, beurzen, feestelijke evenementen enzovoort. Voor het parkeerterrein met 1700 plaatsen is ook een uitbater gevonden: Vinci Belgium NV.

Equilis is de projectontwikkelings- en investeringstak in de vastgoedpool van de Groep Mestdagh. Het is actief in verschillende vastgoedsegmenten (retail, woningen en opwaardering van in onbruik geraakte industriële zones). In ons land heeft het een portefeuille van ongeveer 205.000 m² winkelruimte en 1.125 woningen. De groep is eveneens actief in Frankrijk, Hongarije, Polen, Oekraïne en Spanje.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners