De duurste kantoren staan in Londen West End

© reuters

Azië domineert de rangschikking van duurste kantoorlocaties. Maar Londen West End springt wel over Hongkong aan de top van het klassement. Brussel komt niet voor in de top vijftig.

De totale huisvestingskosten voor een kantoor in West End in Londen bedraagt volgens de Global Prime Office Occupancy Costs van de vastgoedadviseur CBRE 2062 euro per vierkante meter per jaar. Door beperkingen op nieuwe kantoorontwikkelingen in Londen is er erg weinig leegstand in Londen West End, wat resulteerde in hogere huurprijzen.

De rest van de top vijf van duurste kantoorlocaties ligt in Azië. Hongkong staat op de tweede (Central; 1865 euro/m2/jaar) en de vijfde (West Kwoloon; 1357 euro/m2/jaar) plaats. Peking is goed voor plaatsen drie (Finance Street; 1567 euro/m2/jaar) en vier (CBD; 1508 euro/m2/jaar). Moskou eindigt met een 1374 euro/m2/jaar op de zesde plaats. Brussel komt niet voor in de top vijftig. De kantoorkosten in onze hoofdstad bleven stabiel op 436 euro.

Wereldwijd stegen de kantoorkosten gemiddeld met 2, 2 procent. In alle regio’s was er een klim, maar de sterkste stijging noteerde CBRE in Noord- en Zuid-Amerika (+4,6 %). In Boston (+ 15,4% ) en Mexico City (+14,7 %) piekten de huisvestingskosten. De grootste dalers waren de Spaanse steden Palma de Mallorca (-11,3 %) en Valencia (-10,7 %). (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content