Dakisolatie wordt verplicht voor alle huurwoningen

20/10/10 om 14:32 - Bijgewerkt om 14:32

Bron: Trends

Vlaams minister van Wonen en Energie Freya Van den Bossche (sp.a) wil dakisolatie geleidelijk aan verplicht maken voor alle huurwoningen. "Wie in 2020 geen dakisolatie heeft, zal zijn huis niet meer kunnen verhuren," luidt het.

Dakisolatie wordt verplicht voor alle huurwoningen

© belga

Van den Bossche kreeg woensdag bezoek van een delegatie van Samenlevingsopbouw, de Bond Beter Leefmilieu en het Vlaams Overleg Bewonersbelangen. De minister kreeg een bouwpakket met bakstenen en cement aangereikt om te bouwen aan een betere afstemming tussen het woon- en energiebeleid.

Van den Bossche plant alvast enkele nieuwe maatregelen om het Vlaamse woonpatrimonium kwaliteitsvoller en energiezuiniger te maken. De verplichte dakisolatie voor huurwoningen is daar één van.

Daarnaast onderzoekt Van de Bossche hoe ze de bestaande energiescans kan uitbouwen tot volwaardige woonscans, waarbij niet alleen de energiezuinigheid, maar de volledige woonkwaliteit van een woning gecheckt wordt.

De minister wijst ook nog op het geplande proefproject waarbij energieleverancier Eandis 500 tot 700 private huurwoningen gratis gaat isoleren. "De lessen die we daaruit trekken, moeten ons toelaten overal in Vlaanderen te gaan isoleren bij mensen die de investering zelf niet aankunnen", zegt Van den Bossche.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners