Colliers-EPMC stapt uit Colliersnetwerk

05/01/15 om 11:57 - Bijgewerkt op 07/01/15 om 14:24

Bron: Trends

De Antwerpse vastgoedadviseur Colliers-EPMC trekt zich terug uit het Colliersnetwerk. Dat is een gevolg van de recente inlijving van AOS door Colliers International.

Colliers-EPMC stapt uit Colliersnetwerk

© Colliers

Colliers-EPMC ontstond in 2002 toen het Antwerpse vastgoedbedrijf EPMC van André Schlomer zich aansloot bij het internationale makelaarsnetwerk Colliers International.

In 2013 gaf Schlomer de fakkel door aan Frank Valkeneers, tot dan de managing director in het bedrijf. Het nieuwe management besloot om zich enkel nog op de kernactiviteiten van de onderneming toe te spitsen, namelijk makelaardij, taxaties en consultancy.

De beheerafdeling werd afgestoten waarbij een groot deel van de portefeuille in handen kwam van Quares.

Eind vorig jaar nam Colliers International een controlerend belang in huisvestingsadviseur AOS Group. Door die overname verwierf Collies International een belangrijke positie op de Brusselse kantoormarkt. Maar het zorgt nu ook voor de breuk met de Antwerpse partner.

"Daar de focus van AOS duidelijk ligt op facilitaire dienstverlening en corporate services, verkoos EPMC om 100 procent haar eigen onafhankelijke koers te blijven varen en zowel diensten naar eigenaars als gebruikers te blijven aanbieden", luidt de motivering. (LV)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners