BTW-verlaging voor renovatie verlengd tot eind juni 2011

15/09/10 om 18:51 - Bijgewerkt om 18:51

Bron: Trends

Het verlaagde BTW-tarief voor renovatiewerken aan woningen die ouder zijn dan vijf jaar wordt verlengd tot eind juni 2011. Dat heeft het kernkabinet van de federale regering woensdag beslist.

BTW-verlaging voor renovatie verlengd tot eind juni 2011

© belga

De maatregel zou normaal eind 2010 aflopen. De beslissing om hem te verlengen valt binnen de bevoegdheden van de lopende zaken.

De btw van 6 procent voor renovatie is van kracht sinds 2000 en is al verschillende keren verlengd. Minister van Financiën Didier Reynders (MR) zou het verlaagde tarief graag permanent invoeren, maar de regering van lopende zaken kan dat niet beslissen. Hij hoopt dat de volgende regering met volle bevoegdheden er werk van zal maken.

"Het is een goede maatregel voor de bouwsector, maar ook voor de strijd tegen het zwartwerk", aldus Reynders. Hij zei ook nog dat de laatste cijfers van de fiscale inkomsten via BTW duiden op een stijgende consumptie.

De twee ondernemersorganisaties uit de bouw, de Confederatie Bouw en Bouwunie, zijn blij met de tijdelijke verlenging van het verlaagde btw-tarief voor renovatiewerken. Beide organisaties hebben begrip voor de voorzichtige beslissing van de ontslagnemende regering maar ze betreuren dat de verlenging slechts tot 30 juni 2011 geldt.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners