Brusselse Nieuwstraat 29ste op ranglijst duurste winkelstraten

21/09/10 om 11:04 - Bijgewerkt om 11:04

Bron: Trends

Met een huurprijs van 1.625 euro per vierkante meter per jaar, staat de Nieuwstraat in Brussel in 2010 op de 29ste plaats in de jaarlijkse ranglijst van duurste winkelstraten ter wereld.

Brusselse Nieuwstraat 29ste op ranglijst duurste winkelstraten

© belga

Fifth Avenue in New York is voor de negende opeenvolgende keer de duurste. Een vierkante meter winkelruimte huren kost er tien keer zoveel als in Brussel, zo blijkt uit het rapport "Main Streets Across the World 2010" van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield.

Bij Cushman & Wakefield België heeft men het over "het extreme concurrentievermogen van de Belgische huurprijzen". "De stabiliteit en de bescheidenheid van de Belgische huurprijzen in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, maakt dat ons land een testmarkt blijft voor grote internationale merken", zegt Karl Van Oosterwijck van Cushman & Wakefield België.

De Nieuwstraat, vorig jaar 27ste op de lijst, is veel goedkoper dan New York, Londen of Parijs, "en toch bereik je met deze Belgische vierkante meter een aanzienlijk toepassingsgebied met een heel interessante koopkracht".

De Avenue des Champs Elysées in Parijs verloor zijn Europese koppositie aan New Bond Street in Londen, waar de huurprijs 7.345 euro per vierkante meter per jaar bedraagt.

Meer algemeen tonen de resultaten voor 2010 "een beter beeld dan de resultaten van 2009, het jaar met de grootste daling van huurprijzen in de 25-jarige geschiedenis van dit rapport", aldus een persbericht.

De huurprijzen in twee derde van de bestudeerde 59 landen stegen of stabiliseerden. Latijns-Amerika en Azië kenden de sterkste groei in handelshuurprijzen. In Europa daalden de huurprijzen met gemiddeld 4,5 procent.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners