Brusselse Grondregie gaat voor 300 nieuwe huurwoningen in 2012

© Belga

In het kader van het plan 1000-woningen gaat de Brusselse Grondregie volgend jaar zowat 300 nieuwe huurwoningen opleveren. Daarnaast wordt geïnvesteerd in het bestaande patrimonium en nieuwe gronden.

Het voorziene investeringsbudget bedraagt bijna 96 miljoen euro. Dat meldt Mohamed Ouriaghli (PS), schepen van Stadseigendommen, tijdens de voorstelling van de begroting voor 2012. Op de gemeenteraadszitting wordt de begroting van de Grondregie die in de stad Brussel zowat 13.500 huurwoningen beheert, goedgekeurd.

“Realistische berekening”

In de berekeningen voor de investeringen wordt uitgegaan van 77 miljoen euro voor de oplevering van 298 nieuwe woningen in 2012 en nog eens 76 in de loop van 2013. In het bestaande patrimonium wordt 4,8 miljoen euro gepompt voor onder meer het vervangen van verwarmingsinstallaties, nieuwe liften, gevelrenovatie en beveiliging. Om de aankoopdossiers van gronden rond te krijgen wordt 13 miljoen euro ingeschreven.

“Het is een realistische berekening waarbij we de vinger aan de pols houden voor onze schuldgraad. Rekening houdend met de investeringen wordt die op 16,17 pct geraamd. Onze voorziene terugbetalingen blijven perfect haalbaar”, aldus Ouriaghli vrijdag. De gewone begroting bedraagt 34.409.550 euro. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content