Brussels gewest hanteert principes van duurzaam bouwen

04/05/10 om 11:13 - Bijgewerkt om 11:13

Bron: Trends

De Brusselse openbare instellingen zullen voortaan bij de bouw of renovatie van woningen de principes van duurzaam bouwen en passief wonen hanteren. Dat hebben staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis en minister van Energie Evelyne Huytebroeck aangekondigd.

Brussels gewest hanteert principes van duurzaam bouwen

© belga

De Ecolo-regeringsleden wezen erop dat ze daarmee de Brusselse regeerverklaring uitvoeren. De Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij Brussel (GOMB), de Brusselse Gewestelijke Huisvestingsmaatschappij (BGHM) en het Brussels Woningfonds hebben beslist niet tot 2015 te wachten om de reglementering rond de energieprestaties van gebouwen toe te passen op hun bouwprojecten. Dat betekent dat de principes van het passief wonen zullen toegepast worden op alle renovaties, verklaarden Doulkeridis en Huytebroeck bij een bezoek aan het project van dertig passiefwoningen in de Zwedenstraat, vlak bij het Zuidstation.

Voor de sociale woningsector gaat het om 3.131 eenheden, wat op een periode van 30 jaar voor een minderuitstoot van 344.000 ton co2 moet zorgen. De bewoners van hun kant kunnen hun verwarmingskosten zien teruglopen met 90 procent. De extra kosten voor passief bouwen bedragen ongeveer 200 euro per vierkante meter.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners