Brussel wil EU-steun voor achtergestelde wijken behouden

07/06/11 om 18:34 - Bijgewerkt om 18:34

Bron: Trends

Het Brussels gewest is een promotiecampagne gestart over de lopende projecten met de steun voor het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) in de sociaal en economisch achtergestelde wijken in het centrum van het gewest.

Brussel wil EU-steun voor achtergestelde wijken behouden

© Evelyne Huytebroeck

Op die manier wil het gewest Europa overtuigen van de noodzaak om de steun te verlengen in het nieuwe EFRO-programma 2014-2020.

Volgens Brussels minister van Stadsvernieuwing, Evelyne Huytebroeck (Ecolo) beloopt het huidige investeringsprogramma meer dan 100 miljoen euro. Het gaat in totaal om 34 projecten op het vlak van de ontwikkeling van milieu en economie, investeringen in nabijheidsdiensten - opleiding, kinderopvang, ... - en de verbetering van het imago van de kanaalzone.

Een van de promotie-instrumenten is de website Bru+ (www.bruplus.eu), die het imago van de kanaalzone niet enkel bij de eigen bewoners, maar ook bij bezoekers of investeerders moet opkrikken.

Daarnaast is er ook informatie te vinden over de verschillende projecten in uitvoering, over verschillende plaatsen en personaliteiten.

Het Agentschap voor Territoriale Ontwikkeling (ATO) heeft ook een drietalige brochure op 10.000 exemplaren laten drukken over "Doelstelling 2013: samen investeren in regionale ontwikkeling".

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners