Brussel minder aantrekkelijk als zakenstad

12/10/11 om 12:23 - Bijgewerkt om 12:23

Bron: Trends

Brussel is minder aantrekkelijk geworden als vestigingsplaats voor bedrijven. Dat blijkt uit de jaarlijkse studie van het internationale vastgoedkantoor Cushman & Wakefield.

Brussel minder aantrekkelijk als zakenstad

© belga

Het rapport rangschikt 36 Europese steden op basis van twaalf indicatoren. De top drie wordt bezet door Londen, Parijs en Frankfurt. Brussel staat op plaats zes, dat is twee lager dan vorig jaar. Amsterdam en Berlijn springen over Brussel. De sterkste stijger is Boekarest dat van 35 naar 27 klimt, terwijl Rome opvalt als sterkste daler (van 28 naar 35).

Brussel kan toch nog altijd rekenen op een positieve perceptie. Zo is er waardering voor de bereikbaarheid, de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel, de telecomvoorzieningen en de talenkennis. De mobiliteit en incentives van de overheid scoren dan weer zwak. Cushman & Wakefield wijst erop dat de politieke impasse niet vreemd zal zijn aan de terugval.
De studie van Cushman & Wakefield baseert zich op de bevindingen van ruim 500 vooraanstaande internationale bedrijven. (KC)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners