Brugs 'Museum of History' krijgt 756.000 euro extra van Bourgeois

08/12/10 om 15:06 - Bijgewerkt om 15:06

Bron: Trends

Vlaams minister voor Toerisme Geert Bourgeois (N-VA) heeft 756.000 euro vrijgemaakt voor de tweede fase van het toeristisch recreatief project Museum of History in Brugge.

Brugs 'Museum of History' krijgt 756.000 euro extra van Bourgeois

© belga

Voor de eerste fase deed de Vlaamse overheid in 2008 al voor 388.000 euro een duit in het zakje. De tweede fase omvat het interieur, het meubilair en de digitale inrichting van het nieuwe bezoekerscentrum. De werken zouden in 2011 starten.

Volgens minister Bourgeois is het Museum of History een hefboomproject voor de toeristische sector in Vlaanderen. Het museum komt in een neogotisch gebouw aan de Markt in Brugge. Het gaat om een publiek-private samenwerking waarbij naast de vzw Museum of History ook het Brugse stadsbestuur en de Vlaamse overheid zijn betrokken.

De minister ziet het project ook als een voorbeeld van synergie tussen toerisme, cultuur en erfgoed. Hij wijst op een belangrijke onthaalfunctie voor het product 'Brugge'. De bezoeker van het nieuwe museum zal via hypermoderne technologie op een interactieve wijze de geschiedenis van Brugge kunnen ontdekken.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners