Bouwgroep Van de Walle uit de problemen

Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Bouwgroep Van de Walle is erin geslaagd een herstelplan op te maken. Op 3 maart moeten de schuldeisers en de rechtbank zich erover uitspreken.

Door de moeilijke verkoop van het prestigieuze hotel Reylof kampte de bedrijvengroep met problemen. Het bouwbedrijf uit Aalter kreeg in november 2013 via een procedure gerechtelijke reorganisatie (wet op de continuïteit van ondernemingen) 4 maanden om een herstructureringsplan uit te werken.

De vastgoeddivisie Ginvest, actief sinds 1988, wordt afgebouwd, bevestigt gedelegeerd bestuurder Geert Van de Walle. “De jongste maanden is hard gewerkt om een groot deel van de vastgoedprojecten te verkopen. Ook het Grand Hotel Reylof, een luxehotel met 157 kamers in het hartje Gent is verkocht. De koper, een Vlaamse ondernemer, blijft liever discreet, omdat dit gebeurt op voorwaarde dat het herstelplan is goedgekeurd.”

In 2012 boekte de groep 75 miljoen omzet euro en een nettowinst van 2,8 miljoen. In 2013 kreeg de groep te maken met liquiditeitsproblemen waardoor de schuldenlast in wanverhouding kwam ten opzichte van het eigen vermogen. “We leverden ook inspanningen om onze vaste kosten te beperken. Zo kunnen we in ook in de toekomst onze financiële lasten aanzienlijk verlagen”, zegt Van de Walle.

Een tweede peiler van de redding is een akkoord met de bouwgroep Van Tornhaut, ook uit Aalter. Die stelt zich garant voor de uitvoering van de geplande werken van Van de Walle Industriebouw. Dit neemt de onzekerheid weg bij huidige en toekomstige klanten.”

Geert Van de Walle gelooft in een doorstart in de core business, de industriebouw, samen met een sterke partner. De groep heeft een stevige reputatie voor kwaliteitsbouwwerken. Geert Van de Walle startte in 1979 als aannemer in de landbouwsector. Later startte hij met industrie-, appartement-, en villabouw, prefabbeton en projectontwikkeling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content