BNP Paribas Real Estate blijft grootste vastgoedbeheerder

27/10/11 om 17:41 - Bijgewerkt om 17:41

Bron: Trends

Volgens de enquête Property Management van het vakblad Expertise News blijft BNP Paribas Real Estate aan de top van de vastgoedbeheerders.

BNP Paribas Real Estate blijft grootste vastgoedbeheerder

© belga

In België wordt ruim negen miljoen vierkante meter bedrijfsvastgoed beheerd door externe beheerders. Hun portefeuilles vertegenwoordigen naar schatting 15 procent van de totale voorraad kantoren, winkels en magazijnen in ons land. Dat blijkt uit de jongste enquête Property Management van het vakblad Expertise News die voor de achtste keer werd georganiseerd.

Alle grote beheermaatschappijen in de sector verleenden hun medewerking.. De bestudeerde beheerportefeuilles vertegenwoordigen een huurbedrag van 1,8 miljard euro en een potentiële omzet van 90 miljoen euro.

Uit de enquête van Expertise blijkt dat BNP Paribas Real Estate, net als vorig jaar, de grootste beheerder van professioneel vastgoed is. Met een portefeuille van 1,9 miljoen m² haalt de vastgoedafdeling van de bankengroep in ons land een marktaandeel van 21 procent.

De top 3 bestaat verder uit Quares, een specialist in park management (1,2 miljoen m²; 13 procent) en Sogesmaint-CBRE (1,1 miljoen m²; 12 procent), een joint venture van de bouwgroep CFE en de vastgoedadviseur CBRE. In het segment van het winkelvastgoed is Devimo-Consult, een filiaal van AG Real Estate, de grootste beheerder. (LV)

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners