Bekaert wil nieuwe hoofdzetel in Zwevegem

11/07/12 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:55

Bron: Trends

Nu het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) officieel is goedgekeurd, kan de ingrijpende facelift van een groot deel van het historische Bekaert-patrimonium starten.

Bekaert wil nieuwe hoofdzetel in Zwevegem

'Zone 1' is een terrein van Bekaert van 10 hectare in het centrum van Zwevegem. Wellicht komt er ook een nieuw hoofdkwartier.

Tot 15 oktober worden de oude fabrieken gesloopt, daarna wordt de grond gesaneerd. Na overleg met de West-Vlaamse intercommunale Leiedal, de cel Erfgoed en het lokaal bestuur krijgt het terrein een gemengde bestemming met een park, huizen, flats, horeca en winkels. Een handvol Belgische projectontwikkelaars stuurde al zijn offertes voor de hertekening van het terrein.

Bekaert reserveert ook 3 hectare rond het neogotische kasteeltje voor de bouw van een nieuw hoofdkwartier. CEO Bert De Graeve wil de roots van het bedrijf terug naar Zwevegem verhuizen. De administratieve hoofdzetel bevindt zich nu in een veel te krap gebouw op het Kortrijkse Kennedypark.

Het gereputeerde Brugse architectenbureau SUM heeft al een masterplan ingediend, inclusief een ontwerp van het nieuwe hoofdgebouw. Toch heeft Bekaert de bouw ervan on hold gezet wegens de slechte conjunctuur, herstructureringen en de commotie over de bonus van De Graeve. Insiders verwachten dat het fiat voor de bouw er dit jaar nog komt. De Bekaert-top laat zich adviseren door vastgoedspecialist Walter Hens (Pegasus). (KC)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners