Befimmo investeert 78 miljoen in Brusselse kantoormarkt

28/01/11 om 14:57 - Bijgewerkt om 14:57

Bron: Trends

Vastgoedbevak Befimmo heeft de nv Ringcenter overgenomen en is daarmee eigenaar van het gebouw Pavilion in de Wetstraat.

De verkoper is SEB Immoinvest, een Duits investeringsfonds. De waarde van het gebouw wordt geschat op 78 miljoen en heeft volgens vastgoedadviseur CB Richard Ellis (CBRE) een huurrendement van 5,12 procent.

Het is de grootste investeringstransactie op de Brusselse kantoormarkt sinds 2008. Maxime Kumpen, hoofd van de afdeling Capital Markets bij CBRE noemt het een "uitzonderlijke transactie, zowel de locatie als de huurder en de lange duur van het huurcontract" .

Het kantoorcomplex, een realisatie van Robelco, ligt in het hart van de Leopoldwijk, tussen de Wetstraat, de Spastraat en de Jozef II-straat. Deze zone wordt de volgende jaren een strategisch uitbreidingsgebied van de Europese Commissie in Brussel. In 2025 moet een groot deel van de kantoren van de Europese Commissie langs de Wetstraat in de Leopoldswijk liggen. Pavilion beschikt over een kantooroppervlakte van 18.734 m² die tot eind 2025 geheel verhuurd is aan de Europese Commissie.

LV

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners