AXA koopt Evere Square

23/10/14 om 00:30 - Bijgewerkt op 22/10/14 om 19:05

De projectontwikkelaar IRET Development verkoopt zijn bedrijvencentrum Evere Square voor 65 miljoen euro aan AXA Real Estate.

AXA koopt Evere Square

© TR

Het bedrijvencentrum Evere Square ligt tussen de Leuvensesteenweg en de Mommaertslaan in Evere, vlak naast de zetel van RTL. Het complex is goed voor zo'n 50.000 m² bovengrondse ruimte en 665 parkeerplaatsen. AXA Real Estate koopt Evere Square voor 65 miljoen euro, voor rekening van AXA Belgium. Het liet zich adviseren door de vastgoedmakelaar Bel Square. Volgens AXA past de investering in het diversificatiebeleid van de portefeuille van AXA Belgium. Ze biedt een stabiel rendement met een laag risico over lange periodes, is het argument.

De Evere Square-site, vroeger eigendom van Philips, werd in 1997 verkocht aan Robelco, dat later splitste in IRET Development (Eric De Vocht) en Royal Property Group (Jan Lisman). In 2011 kreeg de site een nieuwe leven door de ontwikkeling van een showroom voor BMW Benelux. Het merk van luxewagens vestigde onlangs zijn nieuwe gebouwen in het bedrijvencentrum. Andere gebruikers van de site zijn onder meer Krëfel, CIPAC, Level 3, Maserati en RTL Belgium.

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners