Antwerpse parkeergarages beste vastgoedinvestering van Europa

28/06/11 om 18:56 - Bijgewerkt om 18:56

Bron: Trends

Een belegging in parkeergarages is de meest stabiele vastgoedinvestering. Dat blijkt uit een Europees onderzoek van het Nederlandse vastgoedbedrijf Bouwfonds REIM.

Antwerpse parkeergarages beste vastgoedinvestering van Europa

© belga

"In dit segment is de verwachte groei het grootst in België, zeker Antwerpen en Luik", aldus Léon Muller, hoofd onderzoek en beleggingsstrategie op de website van Bouwfonds REIM. "Het zijn drukbevolkte plaatsen, waar de tarieven naar Europese normen nog relatief laag liggen. Er is dus nog een marge om te stijgen. Zeker parkings rond winkelstraten of stations zijn ideaal."

Het onderzoek bestudeerde de prestaties van vastgoed in 2004-2009. Voor de eigen parkeergarages berekende Bouwfonds REIM een rendement van 10,86 procent rendement per jaar. "De vraag naar parkeerplaatsen in Nederland, maar ook daarbuiten, stijgt sterk", aldus Muller. "In stadscentra wordt de openbare ruimte schaarser. De groei van de bevolking en de toename van het aantal huishoudens dragen bij tot een verdere stijging van het aantal auto's. Het beperkende parkeerbeleid van veel lokale overheden voert deze druk nog eens extra op."

H.B.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners