Antwerpse Meir wordt duurste winkelstraat

13/01/11 om 18:18 - Bijgewerkt om 18:18

Bron: Trends

De Meir in Antwerpen heeft in 2010 de Nieuwstraat in Brussel bijna ingehaald als duurste winkelstraat van het land. Dat blijkt uit cijfers van Cushman & Wakefield.

Antwerpse Meir wordt duurste winkelstraat

© belga

De vastgoedspecialist vergeleek de huurprijzen in de zes belangrijkste winkelstraten van ons land: de Nieuwstraat in Brussel, de Meir in Antwerpen, de Veldstraat in Gent, de Steenstraat in Brugge, Vinave d'Ile in Luik en de Hoogstraat in Hasselt.

Uit de analyse blijkt dat de huurprijzen voor winkelpanden in die zes straten ongeveer min of meer stabiel zijn gebleven: tegenover 2009 ging de prijs naar omhoog tussen 0 en 15 procent.

"Grootste stijger is de Meir in Antwerpen", zegt Cushman & Wakefield. "Die is nu bijna even duur als de Nieuwstraat." Wie er een pand wil huren, betaalt voor de topligging 1.800 euro per vierkante meter. De huurprijs op de Meir steeg vorig jaar met ongeveer 15 procent, in de Nieuwstraat was dat 11 procent. "Dat is een primeur, het is voor het eerst dat de Meir de Nieuwstraat klopt."

Op de derde plaats staat de Veldstraat in Gent, waar de prijzen gemiddeld 11 procent naar omhoog gingen, gevolgd door de Steenstraat in Brugge, Vinave d'Ile in Luik en de Hoogstraat in Hasselt.

Ook in de shoppingcentra in ons land bleven de huurprijzen ongeveer stabiel. Bovenaan prijken Wijnegem Shopping, Woluwe Shopping en City 2 in Brussel.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners