“Antwerpse huizenmarkt leidt Vlaams herstel”

© belga

De provincie Antwerpen neemt de leiding van het herstel op de Vlaamse huizenmarkt. Dat vindt althans lagekostenmakelaar Directmakelaar.be.

Waar in Vlaanderen een vijfde van de eigenaars hun initiële vraagprijs verminderde met 5,57 procent (of gemiddeld 17.974 euro), corrigeerden verkopers in de provincie Antwerpen hun prijs slechts met 3,19 procent (of gemiddeld 9.583 euro). Dat blijkt vrijdag uit de particuliere vastgoedsentimentindex (PVS) voor september van lagekostenmakelaar Directmakelaar.be. De PVS geeft de nieuwe verkoopintenties weer van de particuliere verkopers uit het middensegment van woningen.

“De opnieuw stijgende PVS-index van september illustreert dat de ernstige zomerinzinking wellicht eerder als een correctie dient gelezen te worden op de snelle prijsstijgingen van mei en voornamelijk juni. De markt zoekt duidelijk nog naar een evenwicht. Een te snelle verhoging in vraagprijs wordt dadelijk (en hier nog versterkt door de vakantieperiode die steeds een kalmere markt meebrengt) afgestraft met een aanbod/prijscorrectie”, aldus Directmakelaar.be.

Hans Loose, gedelegeerd bestuurder van Directmakelaar.be, verwacht wel dat, wanneer de gunstige markttendens zich voortzet en versterkt wordt door een aanhoudende lage inflatie en goedkope leningen, een snellere prijsstijging van de huizen te verwachten is. “Wie te lang aarzelt, loopt daarmee het risico een hogere prijs te moeten betalen”, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content