Antwerpen zoekt nieuwe locatie voor provinciehuis

25/08/10 om 18:21 - Bijgewerkt om 18:21

Bron: Trends

Het Antwerpse provinciebestuur is op zoek naar een nieuwe locatie voor het provinciehuis in Antwerpen en doet daarbij een oproep naar vastgoedpartners. Zij mogen, rekening houdend met enkele specifieke voorwaarden, geschikte locaties voorstellen.

Antwerpen zoekt nieuwe locatie voor provinciehuis

© belga

Aangezien het huidige provinciehuis aan de Koningin Elisabethlei in Antwerpen niet langer voldoet aan de normen van een modern kantoorgebouw, wil het provinciebestuur zijn politieke organen en ambtenaren elders huisvesten.

Om die zoektocht vlotter te laten verlopen, lanceert de provincie een oproep naar projectontwikkelaars en grondeigenaars. De provincie nodigt hen uit om een site aan te bieden, al dan niet bebouwd, met potentieel voor de ontwikkeling van een kwalitatieve kantooromgeving.

Die locatie moet wel aan een viertal voorwaarden voldoen. Zo moet de site gelegen zijn in de stad Antwerpen tussen de Ring en de Leien of in de onmiddellijke buurt ervan. Een tweede voorwaarde is dat de bestemming in overeenstemming moet zijn met het ruimtelijk structuurplan.

Daarnaast moet het een kavel zijn met bouwrecht voor een bruto vloeroppervlakte van ongeveer 35.000 m& en tot slot is ook een goede bereikbaarheid met alle vervoersmiddelen een basisvoorwaarde. De voorkeur gaat daarom uit naar locaties op loopafstand van een Antwerps station.

Op 15 september moeten alle voorstellen binnen zijn. Wat er met het huidige provinciehuis zal gebeuren, moet de deputatie nog beslissen.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners