Antwerpen herschikt aantal woningen in tuinwijk Stuivenberg Hoboken

14/09/10 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:53

Bron: Trends

Het Antwerpse schepencollege heeft het wedstrijdontwerp van het Nederlandse bureau De Nijl Architecten voor de heropbouw van de tuinwijk Stuivenberg in Hoboken goedgekeurd.

Antwerpen herschikt aantal woningen in tuinwijk Stuivenberg Hoboken

© belga

In plaats van de 320 bestaande sociale woningen komen er 201 wooneenheden met tuin of terras.

De sociale woonwijk Stuivenberg werd tussen 1945 en 1958 gebouwd in de oksel van de Krijgsbaan en de Sint-Bernardsesteenweg in het district Hoboken. De wijk bestaat uit een aantal woonstraten met rijen grondgebonden woningen en een groene ruimte met vier appartementsgebouwen langs de Rector Vermeylenlaan. Het zijn bijna allemaal sociale huurwoningen van Woonhaven Antwerpen. Van de 320 woningen zijn er slechts 6 in privébezit.

Eind 2008 besliste Woonhaven Antwerpen om de wijk volledig te vernieuwen en schreef een architectuurwedstrijd uit. Het winnende ontwerp legt de nadruk op drie elementen: de Salesianenlaan als toegangslaan van de tuinwijk, een centrale open ruimte en een fijnmazige structuur van woonstraten en dwarspaden. Bovendien blijft de tuinwijkgedachte behouden.

De stad hoopt op die manier een gezonde mix te creëren voor gezinnen met kinderen enerzijds en alleenstaanden en ouderen anderzijds. Woonhaven plant de bouw van de nieuwe woningen in 2012.

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners