'Airbnb is geen concurrent voor de huurmarkt en de hotelketens'

07/09/15 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Bron: Trends

Volgens een woordvoerder van Airbnb is het internetplatform geen directe concurrent voor de huurmarkt en de hotelketens. "Je kunt die niet correleren met de Airbnb-markt, omdat het over verschillende concepten gaat."

'Airbnb is geen concurrent voor de huurmarkt en de hotelketens'

© Thinkstock

Airbnb reageert daarmee op het bericht dat vorige week in De Standaard verscheen. Volgens de krant wordt de website een geduchte concurrent voor zowel de hotelketens als de huurmarkt. Maar dat klopt niet, klinkt het bij Airbnb. Het internetplatform benadrukt dat het zijn pijlen richt op een totaal andere markt.

"Airbnb maakt het mogelijk voor eigenaars of huurders om hun woning of een gedeelte ervan tijdelijk ter beschikking te stellen aan toeristen. Het kan gaan om de gehele woning, als hij afwezig of met vakantie is, of een gedeelte van de woning, bijvoorbeeld een kamer van een kind dat op kot is."

Verschillende reiservaringen

80 procent van de gastheren verhuurt zijn hoofdverblijfplaats. De inkomsten die ze putten uit de verhuur, gebruiken ze om een woning te behouden (53%) of dagelijkse facturen of leningen te betalen (48%).

Airbnb is ervan overtuigd dat het vreedzaam kan samenleven met de hotelketens. "De twee modellen bieden verschillende en complementaire reiservaringen. Samen staan ze in voor de groei van de toeristische sector", aldus een woordvoerder. Volgens een economische impactstudie van Airbnb bevindt 74 procent van de eigendommen zich buiten de belangrijkste hotelgebieden. Daarnaast blijven de toeristen twee keer zo lang en geven ze ook twee keer meer uit dan de doorsneebezoekers. (NS)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang elke middag een update van het belangrijkste economische nieuws in uw mailbox!

Postcode

Onze partners